Droomproject

De kleuren voor mijn droomproject

Vandaag mag ik eindelijk de knoop doorhakken. Welke kleuren ga ik gebruiken voor mijn droomtrui? Spannend! Ik weet nu al met welk seizoenstype ik ben en met welke kleuren ik mooi sta. Dus mag het helemaal geen probleem zijn om die te kiezen

Kleurencombinatie

Omdat ik graag met een kleurverloop wil werken, lijkt me een analoge kleurencombinatie ideaal. Want als ik met meerdere kleuren zou werken en daarbovenop nog eens het ajourmotief, denk ik dat het een beetje veel zal worden.

En omdat ik een wintertype ben, kan ik eigenlijk alle kleuren vanaf rood (over blauw) tot groen kiezen. En waar ik ook rekening mee ga houden, is dat ik mooi sta met heldere kleuren.

Eerder had ik al beslist om met merinowol te werken. En zo was ik uitgekomen bij Katia Merino 100% wol. Maar ik ben ook eens verder gaan kijken en ik heb iets moois ontdekt.

Katia Merino 100%

Dit is 100% Merinowol en is verkrijgbaar bij Suzywol. Dus dat voldoet alvast aan de vereisten. Een bolletje is 50g, dus heb ik een 5-6 tal kleuren nodig om mijn droomtrui te maken.

Ook al zijn er heel veel kleuren beschikbaar. Hierin wordt het heel moeilijk om een analoge kleurcombinatie te maken. Bij rood en blauw vind ik wel 5 kleuren, maar bij groen maar 3. Dus dacht ik dat er misschien andere opties beter zouden zijn.

De mogelijke kleurensets:

Scheepjes Metropolis

Vrijdag was ik bij suzywol om wol te kiezen voor een bernadette die we met Femma gaan breien en ik zag de bolletjes Metropolis van scheepjes liggen. Wat me er in aantrok is dat ze heel veel kleuren hebben die in elkaar overlopen.

Zo kan ik eigenlijk een set maken met een 5-6 tal kleuren. Elke bol is 50g. De samenstelling van deze wol is 75% merino en 25% nylon. Maar omdat ze een dunnere naald (2,5-3) is, zou ik dan wel met dubbele draad werken. Dan zou ik met naald 5 of 5,5 kunnen werken.

Na een beetje puzzelen, kom ik op deze sets:

Mini colour fade kit

Online kwam ik een paar mooie sets tegen die ideaal zouden zijn om te gebruiken. Sweet Georgia Yarns maakt een combinatie van 6 minibollen die binnen één kleur van donker naar licht overgaat. Zoals ik al zei, ideaal dus voor mijn droomtrui.

De wol bestaat uit 80% merino wol en 20% nylon. Elk bolletje is 28g. Voor 6 bolletjes komt dat op 168g. Dus zal ik waarschijnlijk 2 sets nodig hebben.

Ze hebben deze kleurensets:

Knopen doorhakken

Dus hier ben ik weer met mijn dilemma, welke kleur ga ik kiezen? Ik heb al zoveel blauw. Blauwe broeken, blauwe t-shirts, blauwe truien. Het is bij mij zo’n beetje het kleur dat bij andere mensen bruin of zwart zou zijn. Veilig.

Dus misschien liever groen of rood. Ik ben altijd al een beetje bang geweest voor rood. Want als je in films de vrouwen in rode jurken ziet, vind ik het moeilijk om mezelf daar in voor te stellen. Maar ik sta er echt wel mooi mee. Na een test is het zeker een kleur die ik mag overwegen. Al denk ik misschien aan een subtieler rood (eerder naar bordeaux).

Omdat rood misschien volledig outside te box is en momenteel nog een stap te ver, is groen misschien een goeie keuze op dit moment. Ik heb wel al een paar groene kledingstukken in de kast hangen.

Maar misschien mag het ook wel eens iets anders zijn. En rood kan ik ook met veel combineren. Ja, ik ga er voor! Ik spring en ga voor rood. En dan vind ik de mini colour fade sets het best passen voor mijn trui. Want er zijn genoeg bolletjes en een zuiver kleurverloop.

Welke kleurencombinatie heeft jouw voorkeur? Laat maar weten.

Bronnen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.