Het Sjettekastje

Allereerste wedstrijd: Sjettes restjespatroon

Omdat er weinig reactie kwam, heb ik besloten om de wedstrijd te verlengen. Alle data worden overgenomen in 2024 en je kan tot 1 maart 2024 je patroon insturen!

Het Sjettekastje is een kringwolwinkel. De kast staat in de Breydelstraat 3, 8647 Lo. Heb je wol die je niet meer wil gebruiken of heb je overschotten? Dan kan je die achterlaten en stempels verzamelen, nieuwe bollen meenemen en betalen.

Met dit initiatief zou ik graag breisters, haaksters en andere wolliefhebbers samen brengen. Maar ook mensen die twijfelen of ze zouden willen starten met één van deze hobby’s. En mensen de mogelijkheid geven om op een laagdrempelige manier hun passie voor wol te ervaren.

Breydelstraat 3 – 8647 Lo

Openingsuren

Maandag
08:30 – 19:00
Dinsdag
08:30 – 19:00
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 – 19:00
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
09:30 – 19:00
Zondag
09:30 – 18:00

Gesloten op woensdag en vrijdag en bij slechte weersomstandigheden.

Je kan een spaarkaart vinden in het kastje of hier downloaden.

Aangepaste openingsuren

Vanaf vrijdag 12/8/2022 zullen er aangepaste openingsuren zijn. Na 6 maanden werd de balans eens opgemaakt. Om je beter van dienst te kunnen zijn, worden de openingsuren lichtjes aangepast.

Het Sjettekastje sluit op woensdag en vrijdag. Dan zal er meer vanachter de schermen gewerkt worden. Op zaterdag zal het Sjettekastje langer open zijn tot 19u. Wol afgeven blijft mogelijk op de dagen dat het Sjettekastje open is.

Het Sjettekastje groeit verder

Een nieuw initiatief opbouwen is niet altijd makkelijk. Er is geen vooropgestelde weg om te volgen. Daarom wil ik mij excuseren voor communicatie die misschien onduidelijk was. Het Sjettekastje is in zekere zin een wolruilkast vanuit een tweedehandsperspectief gezien. Maar het was steeds de bedoeling om er een commercieel initiatief van te maken. Met het geld dat binnenkomt wil ik sparen voor de volgende stap: volwaardige kringwolwinkel/vrij breicafé/workshops.

Daarom pakt Het Sjettekastje het nu anders aan. Het is de bedoeling om naar een kringwolwinkel principe te gaan. Je krijgt een stempel op je spaarkaart telkens als je wol binnen brengt. Na 10 stempels krijg je een wolpakket gratis. Bovenaan de kast kan er nog steeds wol meegenomen worden aan een democratische prijs. Doen jullie nog mee?

Super idee, ik ben alvast fan van het idee!

Annick Van Overbeke

Hallo, per toeval viel mijn oog op je kast en ik vond het een prima initiatief.

Sofie Butaye

Zo werkt het

Stap 1

Breng je materiaal mee en leg het onderaan in het kastje. Voor elke keer dat je binnen brengt, mag je een stempel op je spaarkaart zetten. Na 10 stempels bezorg je de volle ingevulde kaart terug en krijg je een gratis wolpakket.

Stap 2

Kies je favoriete bolletjes, boeken en/of naalden uit.

Stap 3

Betaal voor wat je meeneemt. Dit mag onderaan in het geldkoffertje en kan enkel met gepast geld.

Prijzen

Hoeveel wol?

Blogposts

Breien met restjes

Het geheim van breien met restjes ligt hem in het combineren van kleuren, soort en dikte van garen. Meer houdt het eigenlijk niet in. Dus verzamel al die restjes, sorteer ze mocht je dit nog niet gedaan hebben en dan kan je aan de slag.

Nieuw in het Sjettekastje

Wauw. Het Sjettekastje bestaat op 12 februari 2023 1 jaar. En dat mag gevierd worden. Tijd dus om wat kaarsjes uit te blazen. En ook tijd om wat nieuws met je te delen. Er zijn een paar nieuwe producten beschikbaar.

Jouw waardevolle wol sorteren

Ah, we zijn alweer februari. Wat gaat de tijd toch snel. Het is weer tijd om eens stevig door je wolvoorraad te gaan en er wat meer overzicht in te krijgen. Want misschien ligt bij jou ook wel alles door elkaar en weet je op den duur niet meer wat je nog allemaal hebt.

Allereerste wedstrijd: Sjettes restjespatroon

Heb je een passie voor het ontwerpen van patronen? Of wil je daar wel eens aan wagen? Dan is deze wedstrijd voor jou gemaakt. Het is de kans om je ontwerptalent met restjes wol te laten zien. Breien of haken, het mag allebei. Misschien wordt dit wel de start van je Sjette-ontwerpcarriere.

Tijd voor Advent

Eindelijk, we zijn november. En weet je nog wat er dan gebeurt? Tijd voor de allereerste adventbox! Tot nu toe was deze enkel verkrijgbaar in voorverkoop. Maar nu ze klaar is, kan je ze vinden in Het Sjettekastje. #hetsjettekastje

Het Sjettekastje

Tijdens een pauze om te kunnen vieren met mijn familie en te kunnen herbronnen, heb ik ook wat soulsearching kunnen doen. Ik op zoek gegaan naar mezelf en een beetje bescheiden mag ik zeggen, dat ik het gevonden heb. Ik barst van de nieuwe ideeën. En vandaag wil ik alvast eentje met je delen: Het…

Gratis wolpakketten

Enkel verkrijgbaar met een volle spaarkaart

Alle ideeën, vragen en opmerkingen zijn welkom