Gallerij

Op deze pagina kan je lopende en afgewerkte projecten vinden, maar ook een reeks steken die ik in het verleden toepaste. Met wat ben ik bezig, wat is al lang afgewerkt en hoe kwam alles tot stand? Hier vind je het allemaal en nog wat extra.

Lopende projecten

Back to basics

Afgewerkte projecten

Azteca trui

Wat ben ik blij. Weer een project afgewerkt. Ja, ik weet het. Het is niet het aantal dat telt, maar het plezier van het maken. Dus ben ik blij. Het voelt als even geleden dat ik nog een trui gemaakt heb. Maar eigenlijk lijkt dat alleen maar zo.

Lees meer

The Shift Cowl

Wauw, vandaag kan ik je alweer een nieuw item tonen. Ik ben superblij dat het zo snel afgeraakt is. Want ik heb het er al vaak over gehad en ik wou deze al zo lang maken. En nu is het dus gelukt. De Shift Cowl is af.

Lees meer

Mountain Mist Sweater

De laatste Mountain Mist Sweater, die voor mijn broer, is ook af geraakt. Oef. Ik heb er wel wat planning voor nodig gehad, maar uiteindelijk is het toch goed gekomen. En ik ben blij dat ik je vandaag een afgewerkt project kan tonen.

Lees meer

Kammen of kaarden?

Wat kreeg ik deze week een mooie kans van Sonja. Ik mocht haar kaardmolen gebruiken om wat spinnerswol voor te bereiden. Dit is een eerste voor mij. Maar is het een duurzame werkwijze? liever kammen of toch kaarden?

Lees meer

Combinatiespinnen

Vandaag wil ik iets moois met je delen. Een klein gelukje om het zo te zeggen. Ik ben een hele tijd bezig geweest met de drie vlechten dat ik van Annick gekocht heb op de hobbybeurs in Middelkerke. Ondertussen ben ik een heel eind opgeschoten en heb ik getwijnde wol klaar. Benieuwd?

Lees meer

Naranja trui

Zo, ik kan er nog eentje van mijn to do-lijst schrappen. De Naranja trui is eindelijk af. En dat mocht wel na ongeveer 9 maanden. Ik dacht dat ik blij was, tot ik een berichtje stuurde naar de toekomstige eigenares. Ze was helemaal in de wolken.

Lees meer

Gehaakte klosjes

Nooit gedacht dat ik zo snel weer een afgewerkt project met je zou kunnen delen. Maar het is gelukt. Weet je nog dat lange to do-lijstje? Dat vlot aardig. Mijn inzending voor creagroep de Klosjes is klaar. #scheepjes #cafécrochet

Lees meer

Autumn Dahlias

Deze week wil ik graag het resultaat van de Autumn Dahlias mystery knit-along met jullie delen. Opgelet voor het spoiler alert dus als je hem graag zelf nog zou maken. Zo geraakte ik in 5 weken tot een afgewerkte shawl.

Lees meer

Yume

Een tijdje geleden begon ik aan het Yume patroon van Isabell Kraemer. Voor ik met dit project startte, was ik wel enorm aan het twijfelen tussen dit model en het Laia patroon. Uiteindelijk was het vooral het ajourmotief die de doorslag gaf. En dit is het resultaat.

Lees meer

Sailing Sweater

Deze week kan ik je nog eens een afgewerkt project tonen. Vandaag toon ik graag de Sailing Sweater van Beckie Paul.

Lees meer

Bernadette 2.0

Ondertussen is de Femma-workshop Bernadette breien al even afgelopen. Ik had vorig jaar er al een gebreid, maar de mouwen waren niet ideaal en hij begon al wat uit te rekken. Dus heb ik hem dit jaar met de groep mee gebreid en dit is het resultaat.

Lees meer

Rosebud Summer Tee

Er is nog een project dat al een tijdje af is. Mijn t-shirt dat ik als snel werkje tussendoor wou maken, duurde ook iets langer, maar het is af geraakt. Iets om trots op te zijn.

Lees meer

Quiet Bay shawl

Joepie, er is nog een project af. De MKAL van Sweet Georgia van dit jaar, de Quiet Bay shawl. Vorige week kregen jullie al een kleine preview tijdens het blokken. Nu zijn alle draadjes ingewerkt en is hij volledig klaar. Een terugblik.

Lees meer

Raglantrui

Eindelijk is het zover. Na veel zweet en tranen is het me toch gelukt. Mijn raglantrui is af. En wat ben ik trots. Tja, het mag wel gezegd zijn dat dit project niet echt van een leien dakje gelopen is. Maar ik heb er ook van bijgeleerd.

Lees meer

Oats and honey

Een heel mooi patroon dat eenvoudig is om te volgen en een heel prachtig resultaat geeft.

Lees meer

Sokken breien

Wat er beter kan aan mijn 2e paar sokken. Meer info over de draadspanning bij jacquardbreien, hulp bij hiel en teen en de juiste maat aanhouden.

Lees meer

#Kijkdaareenbeer

Tijdens deze tweede week van maatregelen begint het al een beetje moeilijker te worden. Het is makkelijk om te vereenzamen en de zin van dingen niet meer in te zien. Gelukkig zijn er kleine lichtpuntjes en geweldige initiatieven. Eén daarvan is #kijkdaareenbeer. Het is pas dinsdag dat ik plots door had, waarom er zoveel beertjes…

Lees meer

Een tapijt (een zelfgemaakt verhaal)

We zijn ondertussen een week verder. En stilletjes aan begint het bij iedereen door te dringen dat het nu echt wel serieus is. We mogen enkel nog heen en weer naar het werk (als je niet technisch of economisch werkloos bent) of naar de winkel. Alle niet noodzakelijke verplaatsingen zijn verboden. Dus heb ik van…

Lees meer

Raglan trui

Droomproject

Steken

Engelse patentsteek en brioche

Tijdens het maken van het proeflapje voor Annes trui met alpacawol had ik wat tijd nodig om de Engelse patentsteek onder de knie te krijgen. Oké, ik brei al een tijdje, maar deze steek had ik nog niet geprobeerd. Nu krijg ik de kans en ik vind het een aanrader.

Lees meer

Operatie Trui

Over Sweater Surgery, Kitchener Stitch en Finchley Graft. En over tevreden zijn van het eindresultaat.

Lees meer

Ajour – een stapje verder

Als ik tot nu toe ajour breide, was dat steeds een rij ajour en een rij averechts. Maar met de Sailing Sweater van Beckie Paul is dat anders. Er wordt zowel in de even als oneven rijen ajour gebreid. En dat heeft m’n ogen geopend voor averechts minderen. Een hele nieuwe ervaring.

Lees meer

Seersucker stitch

Ik ben ook al even aan het nadenken over wat ik wil maken met de recent aangekochte wol. De bedoeling is om zeker nog een paar truien te maken. Maar ik wil graag even iets anders dan de klassieke tricotsteek. De Seersucker stitch lijkt me een heel haalbare variatie.

Lees meer

Stersteek

Deze prachtige steek staat al een hele tijd op mijn verlanglijstje. De manier waarop de sterren in elkaar overlopen doet me denken aan loslaten en problemen vergeten. Eventjes wegdromen in een zee van sterren. Hier leer je hem maken.

Lees meer

Schuine ajoursteek

Je hebt wel wat techniek nodig, maar op zicht is hij vrij eenvoudig in dit soort stijl van breien. Je leert hem hier breien.

Lees meer

Boordsteek

Nooit zal je nog hetzelfde denken over die ouwe saaie boordsteek. Het is zoiets eenvoudigs, maar er zit zoveel techniek achter. Alles wat je erover wil weten.

Lees meer

Bijencelsteek

We proberen allemaal zo weinig mogelijk steken te laten vallen. Bij deze steek mag het.

Lees meer

Foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.