Inspiratie

Goede voornemens en beste wensen

Een nieuw jaar en we zijn weer terug en klaar voor een hele nieuwe start. Daarom eerst en vooral: Beste wensen! Ik wens je een wollig jaar toe. En eentje waarin je veel plezier mag beleven aan de projecten die je maakt. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens. En alhoewel ik niet de…

Lees meer

Hobbybeurs Middelkerke

Vorige week zondag was het hobbybeurs in Middelkerke. De ideale kans om eens rond te snuisteren tussen de prachtige dingen die anderen maken. We mochten ook komen spinnen en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat wol van het Sjettekastje uit te stallen. Win-win-win. Ik was moe, maar voldaan toen ik thuis kwam.

Lees meer

Ambitie en flexibiliteit

Oké, nu is het even tijd om realistisch te zijn. We zijn 13 november en binnen 42 dagen is het Kerst. Jikes. Wat komt dat snel dichterbij!

Lees meer

Socktober

Stilletjes krijgen mijn voeten het wat kouder met de herfst die er aan komt. Gelukkig is het deze maand socktober! Het is al een tijdje aan het kriebelen om opnieuw sokken te proberen breien. En ik ben klaar voor een nieuwe poging.

Lees meer

Te veel om te doen

Help, ik ben even in shock. Er zijn nog zoveel projecten die ik dit jaar wil afwerken. En ik vrees dat het me niet zal lukken, omdat het gewoon te veel is. Want het is ook echt gewoon te veel. Oké, even rustig ademen. Geen paniek. Alles komt goed, toch?

Lees meer

Klaar voor de zomer

De dagen worden stilletjes aan langer en warmer. We krijgen meer en meer het gevoel om lichte dingen voor de zomer te breien. Ik weet het. Het is nog maar net lente. Maar als je nu start, zijn ze helemaal klaar en kan je er mee pronken tijdens de zomer.

Lees meer

Feel good vrouwenpatronen

Deze week was het internationale vrouwendag. Maar op de een of andere manier is dat voor mij een beetje in het niets verdwenen. De dagelijkse sleur heeft me helemaal in de ban. Hierdoor besefte ik dat we mogen tijd vrij maken voor wat we graag doen, voor wat we mooi vinden en ons een goed…

Lees meer

Sneller vs. bewuster breien

Willen we niet allemaal wat sneller leren breien en onze projecten sneller af hebben? Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Maar verliezen we dan ook niet wat plezier in het maken?

Lees meer

Barstensvol inspiratie

Op dit moment ben ik maar met één patroon bezig. Het heeft eventjes stil gelegen om het Sjettekastje op te kunnen bouwen, maar nu heb ik echt zin om er weer in te vliegen. Maar ik heb ook zin om aan iets nieuws te beginnen. Het kriebelt om zoveel mooie dingen te maken.

Lees meer

Happy Valentijn

Morgen is het weer die tijd van het jaar: Valentijn. Het is een dag waar we een signaal geven aan onze geliefde dat we hem of haar graag zien. En ja, het is iedere dag Valentijn. Maar het mag ook eens speciaal gevierd worden. En hoe kan je dat beter doen dan met je favoriete…

Lees meer

Zeven zonden en een vat vol emotie

Ja, ik heb gezondigd. Suzywol houdt uitverkoop wegens stopzetting. Ondanks dat ik heel blij ben met de wol die ik gevonden heb, voel ik me ook wat schuldig. Want het is een enorme berg wol dat ik mee heb en ik ben bang dat er een paar aan de kant zullen blijven liggen. Maar ik…

Lees meer

Black Friday wol

Deze week zagen jullie al op facebook dat mijn black Friday wolbestelling toegekomen is. Je bent nu vast nieuwsgierig naar wat er in zit, of niet? Daarom wil ik het graag even met je delen deze week. Ikzelf kan ook niet wachten om er mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Halloweenpatronen

Volgende week kunnen we iedereen weer lekker bang maken, want het is dan Halloween. Al is het niet mijn favoriete dag van het jaar (tja, ik ben niet zo graag bang), er zijn wel een heleboel leuke dingen om te maken. Ik geef je graag wat inspiratie.

Lees meer

Samen breien

Stilletjes aan kunnen we alweer naar het oude normaal. Maar ondertussen is het nieuwe normaal al goed ingeburgerd en vinden we niet zo makkelijk de weg meer om samen te genieten van het maken van handwerk. Ondertussen is er zoveel mogelijk.

Lees meer

Dag zomervakantie

Het is alweer zover. Het einde van de zomervakantie is in zicht. Wat is de tijd voorbijgevlogen. Volgende week start alweer het nieuwe schooljaar. Een goed moment dus om even te kijken naar de vooruitgang die ik gemaakt heb. Ik ben met een drietal projecten bezig nu en toon je deze week graag even hoe…

Lees meer

Comfort Patterns

Wie heeft comfort food nodig, als er zoveel patronen bestaan om je beter te laten voelen? 5 patronen om zelf uit te proberen.

Lees meer

Gezwicht voor een tussendoortje

Oké, ik geef het toe. Ik ben gezwicht. Het is eventjes tijd voor een klein project tussendoor. Die raglantrui zal wel afraken, maar ik heb even een boost nodig van een project dat beter en sneller zal gaan.

Lees meer

Halverwege

Het is bijna zover. We zijn al weer bijna halfweg het jaar. Het ideale moment om al eens terug te blikken op de plannen die ik maakte in het begin van het jaar. Zit ik goed op schema of loop ik hopeloos achter. Ik hoop op het eerste, maar ik vrees voor het laatste.

Lees meer

Een geheim project

Hoog tijd om mijn goeie raad van vorige week op te volgen. Tijd om na te denken over een mystery knit-along.

Lees meer

#Kijkdaareenbeer

Tijdens deze tweede week van maatregelen begint het al een beetje moeilijker te worden. Het is makkelijk om te vereenzamen en de zin van dingen niet meer in te zien. Gelukkig zijn er kleine lichtpuntjes en geweldige initiatieven. Eén daarvan is #kijkdaareenbeer. Het is pas dinsdag dat ik plots door had, waarom er zoveel beertjes…

Lees meer