Dit en dat

Mijn natuurlijke verftuin

Ergens eind vorig jaar vroeg ik aan Claire of ik een moestuinbak mocht gebruiken bij de molen waar ik de tweede zondag van de maand ga spinnen. Ik wou altijd al een klein stukje grond waarop ik groentjes kan kweken. Nu heb ik geen tuin, dus die moestuinbak is een droom. Geen enkel probleem als…

Over druk en emotie – meer tijd voor je projecten

Ik weet niet wat er is, maar de afgelopen week werd ik wat overspoeld door druk en emotie. Ik zag plots door de bomen het bos niet meer. Wat wou ik eerst afwerken? Maar ik heb nog dat en dat project ook en daarna wil ik al starten aan dat. Aaaaah, help! Het was zo…

Goede voornemens en beste wensen

Een nieuw jaar en we zijn weer terug en klaar voor een hele nieuwe start. Daarom eerst en vooral: Beste wensen! Ik wens je een wollig jaar toe. En eentje waarin je veel plezier mag beleven aan de projecten die je maakt. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens. En alhoewel ik niet de…

In de ban van spinnen

De laatste tijd ben ik nogal in de ban van het spinnen. Dat wil zeggen als ik tijd vind tussen de drukke momenten door. Sorry dat het wat stiller was de afgelopen periode. Op dit moment ben ik heel hard bezig met de juiste balans tussen drukte en rust te vinden. En spinnen helpt, want…

Stress, pijn en rust

Aaaah, hier ben ik weer. Eindelijk weer even tijd gevonden om stil te staan bij de afgelopen weken. Tussen de drukke dagen was ik vorige week even vergeten dat het alweer weekend was. Ik was met zoveel bezig. En door die drukte, merk ik dat ik meer pijn kreeg.

Fout of niet?

Ik ben dom geweest. En ik sla er nog altijd mezelf voor over het hoofd. Ik dacht dat ik een fout gemaakt had wat niet zo bleek te zijn. Waarom maakte ik toch alles los? Laat het me even uitleggen en dan mag je zelf oordelen.

Uittrekken of doorzetten

Nu ben ik ondertussen al een paar maanden een trui aan het breien. Het is een prachtig patroon en ik kan niet wachten om het te dragen. Maar na wat aanpassingen en opnieuw beginnen, was ik er eigenlijk een beetje klaar mee. Beland het op een stapel in een vergeten hoek of vind ik toch…

Sneller vs. bewuster breien

Willen we niet allemaal wat sneller leren breien en onze projecten sneller af hebben? Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Maar verliezen we dan ook niet wat plezier in het maken?

Draadeindjes wegwerken

Laat me even terug komen op het inwerken van de draaduiteinden. Door het vele dragen van mij Bernadette merk ik toch dat ze snel loskomen. Als je online op zoek gaat, vind je zoveel manieren. Maar hoe zit het nu juist allemaal in elkaar en welke manier is de beste?

Happy Valentijn

Morgen is het weer die tijd van het jaar: Valentijn. Het is een dag waar we een signaal geven aan onze geliefde dat we hem of haar graag zien. En ja, het is iedere dag Valentijn. Maar het mag ook eens speciaal gevierd worden. En hoe kan je dat beter doen dan met je favoriete…

Gram vs. meters

Als je breit, ken je het zeker en vast wel. Je wil een bol wol kopen en je kijkt hoeveel gram je nodig hebt. Maar daarnaast staat er ook het aantal meter. Dus wanneer kijk je nu best naar het aantal gram en wanneer naar het aantal meter? Wat is eigenlijk het verschil?

Slimme proeflapjes

Na al die afgewerkte projecten van de afgelopen weken, kan ik de restjes nu opbergen. Maar mijn tafel ligt nog vol met de proeflapjes. En ik besefte plots dat ik niet goed weet wat er mee te doen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een slim systeem om dat wat beter bij te houden.

Blocken

Blocken of niet blocken. Dat is de vraag. Ken je ook dat gevoel van trots dat je project eindelijk af is? Het liefste zou je het onmiddellijk gaan dragen. Waarom zou je dan blocken? Het geeft eigenlijk de finishing touch aan je waardevolle project.

Halloweenpatronen

Volgende week kunnen we iedereen weer lekker bang maken, want het is dan Halloween. Al is het niet mijn favoriete dag van het jaar (tja, ik ben niet zo graag bang), er zijn wel een heleboel leuke dingen om te maken. Ik geef je graag wat inspiratie.

Kantsteken

Vandaag wil ik het even over kantsteken hebben. Je zou het niet verwachten, maar ze zijn echt belangrijk. En het kan je werk naar een hoger niveau tillen. Wat is het? Welke soorten zijn er? En wanneer gebruik je welke soort?

Lekker lui

Omdat ik al een tijdje niet goed slaap, merk ik dat ik een pak minder energie heb. En een van de dingen waar ik op dit moment enorm tegenop zie, is mijn projecten afwerken. En dan vooral al die draadjes innaaien en de stukken aan elkaar naaien. Daarom wil ik je een paar tips meegeven…

Twijfelen mag

Het viel me op deze week dat de twijfel opnieuw toe geslagen is. En het viel me ook op dat ik dit veel heb als een project bijna af is. Dus ben ik me beginnen afvragen waarom ik het doe? En wat ik zou kunnen doen om het te vermijden.

Dag zomervakantie

Het is alweer zover. Het einde van de zomervakantie is in zicht. Wat is de tijd voorbijgevlogen. Volgende week start alweer het nieuwe schooljaar. Een goed moment dus om even te kijken naar de vooruitgang die ik gemaakt heb. Ik ben met een drietal projecten bezig nu en toon je deze week graag even hoe…

Hoe verwijder je vetvlekken uit wol?

Ik heb per ongeluk iets doms gedaan. Er is wat vet op mijn t-shirt terecht gekomen en nu zitten er plekken op. Ik kan me zo over mijn kop slaan. Gelukkig zijn er manieren om vet uit wol te krijgen.

Rondbreien voor iedereen

Voor mij is het nogal evident. Ik brei altijd met rondbreinaalden. Vele jaren geleden heb ik de overschakeling gemaakt, omdat er zoveel voordelen aan zijn. Al is dat misschien niet zo voor iedereen. Maar misschien kan ik je toch overtuigen om je rechte naalden aan de kant te leggen.

Waarom prikt wol soms?

Persoonlijk wil ik meestal het tegendeel bewijzen aan mensen die zeggen dat wol prikt. Maar als ik heel eerlijk ben, moet ik toegeven dat wol echt wel kan prikken. Maar wat zorgt er dan juist voor dat prikkende gevoel?

Halverwege

Het is bijna zover. We zijn al weer bijna halfweg het jaar. Het ideale moment om al eens terug te blikken op de plannen die ik maakte in het begin van het jaar. Zit ik goed op schema of loop ik hopeloos achter. Ik hoop op het eerste, maar ik vrees voor het laatste.

Verliefd op spinnen

Tot een tijdje terug stond ik er niet echt bij stil wat het proces inhoudt om tot de wol die je in de winkel kan kopen te maken. Maar tijdens het thuis zitten in lockdown vorig jaar, had ik echt nood aan een nieuwe uitdaging. Dus ben ik (nog eventjes voorzichtig) gaan uitzoeken hoe wol…

Tricotsteek krult!

5 manieren om tricotsteek niet te laten omkrullen en de juiste oplossing voor mijn geheim project.

Opzetten

Twee manieren om breiwerk op te zetten.

Averechts breien

Op welke manieren kan je averechts breien? Nu je zowel rechts en averechts kan breien, ligt de wereld aan je voeten.

Afkortingen over haken

Vind de juiste vertaling voor Engelse en Amerikaanse haaktermen.

Kleurencombinatie

Welke kleuren bestaan er en hoe kan je ze het best combineren. Alles wat je moet weten om een mooie combinatie te maken.