Dit en dat

Stress, pijn en rust

Aaaah, hier ben ik weer. Eindelijk weer even tijd gevonden om stil te staan bij de afgelopen weken. Tussen de drukke dagen was ik vorige week even vergeten dat het alweer weekend was. Ik was met zoveel bezig. En door die drukte, merk ik dat ik meer pijn kreeg.

Fout of niet?

Ik ben dom geweest. En ik sla er nog altijd mezelf voor over het hoofd. Ik dacht dat ik een fout gemaakt had wat niet zo bleek te zijn. Waarom maakte ik toch alles los? Laat het me even uitleggen en dan mag je zelf oordelen.

Uittrekken of doorzetten

Nu ben ik ondertussen al een paar maanden een trui aan het breien. Het is een prachtig patroon en ik kan niet wachten om het te dragen. Maar na wat aanpassingen en opnieuw beginnen, was ik er eigenlijk een beetje klaar mee. Beland het op een stapel in een vergeten hoek of vind ik toch de moed vinden om het af te werken?

Draadeindjes wegwerken

Laat me even terug komen op het inwerken van de draaduiteinden. Door het vele dragen van mij Bernadette merk ik toch dat ze snel loskomen. Als je online op zoek gaat, vind je zoveel manieren. Maar hoe zit het nu juist allemaal in elkaar en welke manier is de beste?

Gram vs. meters

Als je breit, ken je het zeker en vast wel. Je wil een bol wol kopen en je kijkt hoeveel gram je nodig hebt. Maar daarnaast staat er ook het aantal meter. Dus wanneer kijk je nu best naar het aantal gram en wanneer naar het aantal meter? Wat is eigenlijk het verschil?

Slimme proeflapjes

Na al die afgewerkte projecten van de afgelopen weken, kan ik de restjes nu opbergen. Maar mijn tafel ligt nog vol met de proeflapjes. En ik besefte plots dat ik niet goed weet wat er mee te doen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een slim systeem om dat wat beter bij te houden.

Blocken

Blocken of niet blocken. Dat is de vraag. Ken je ook dat gevoel van trots dat je project eindelijk af is? Het liefste zou je het onmiddellijk gaan dragen. Waarom zou je dan blocken? Het geeft eigenlijk de finishing touch aan je waardevolle project.

Kantsteken

Vandaag wil ik het even over kantsteken hebben. Je zou het niet verwachten, maar ze zijn echt belangrijk. En het kan je werk naar een hoger niveau tillen. Wat is het? Welke soorten zijn er? En wanneer gebruik je welke soort?

Lekker lui

Omdat ik al een tijdje niet goed slaap, merk ik dat ik een pak minder energie heb. En een van de dingen waar ik op dit moment enorm tegenop zie, is mijn projecten afwerken. En dan vooral al die draadjes innaaien en de stukken aan elkaar naaien. Daarom wil ik je een paar tips meegeven vandaag. Soms is het oké om lekker lui te zijn. Maar soms zit er niets anders op dan gewoon die stopnaald vast te nemen.

Twijfelen mag

Het viel me op deze week dat de twijfel opnieuw toe geslagen is. En het viel me ook op dat ik dit veel heb als een project bijna af is. Dus ben ik me beginnen afvragen waarom ik het doe? En wat ik zou kunnen doen om het te vermijden.

Hoe verwijder je vetvlekken uit wol?

Ik heb per ongeluk iets doms gedaan. Er is wat vet op mijn t-shirt terecht gekomen en nu zitten er plekken op. Ik kan me zo over mijn kop slaan. Gelukkig zijn er manieren om vet uit wol te krijgen.

Rondbreien voor iedereen

Voor mij is het nogal evident. Ik brei altijd met rondbreinaalden. Vele jaren geleden heb ik de overschakeling gemaakt, omdat er zoveel voordelen aan zijn. Al is dat misschien niet zo voor iedereen. Maar misschien kan ik je toch overtuigen om je rechte naalden aan de kant te leggen.

Waarom prikt wol soms?

Persoonlijk wil ik meestal het tegendeel bewijzen aan mensen die zeggen dat wol prikt. Maar als ik heel eerlijk ben, moet ik toegeven dat wol echt wel kan prikken. Maar wat zorgt er dan juist voor dat prikkende gevoel?

Verliefd op spinnen

Tot een tijdje terug stond ik er niet echt bij stil wat het proces inhoudt om tot de wol die je in de winkel kan kopen te maken. Maar tijdens het thuis zitten in lockdown vorig jaar, had ik echt nood aan een nieuwe uitdaging. Dus ben ik (nog eventjes voorzichtig) gaan uitzoeken hoe wol gesponnen wordt en of ik dat eventueel zou kunnen.

Tricotsteek krult!

5 manieren om tricotsteek niet te laten omkrullen en de juiste oplossing voor mijn geheim project.

Opzetten

Twee manieren om breiwerk op te zetten.

Averechts breien

Op welke manieren kan je averechts breien? Nu je zowel rechts en averechts kan breien, ligt de wereld aan je voeten.

Afkortingen over haken

Vind de juiste vertaling voor Engelse en Amerikaanse haaktermen.

Kleurencombinatie

Welke kleuren bestaan er en hoe kan je ze het best combineren. Alles wat je moet weten om een mooie combinatie te maken.