Inspiratie

Feel good vrouwenpatronen

Deze week was het internationale vrouwendag. Maar op de een of andere manier is dat voor mij een beetje in het niets verdwenen. Opstaan, gaan werken, ‘s avonds thuis komen en gaan slapen. De dagelijkse sleur heeft me helemaal in de ban.

Hierdoor besefte ik dat we onszelf ook eens in de watten mogen leggen. We mogen tijd vrij maken voor wat we graag doen, voor wat we mooi vinden en ons een goed gevoel geeft. Daarom wil ik deze week een paar patronen met je delen die mooi zijn en ons vrouwelijk laten voelen.

Internationale Vrouwendag

Bij ons en andere landen (zoals, Kroatië, Bulgarije en Chili) is Internationale Vrouwendag een algemeen verschijnsel. Op deze dag is het gebruikelijk om als man de vrouwen in hun leven in de bloemetjes te zetten met een geschenkje. Maar in andere landen (zoals China, Nepal en Oekraïne) is het zelfs een officiële feestdag.

Het is een dag om stil te staan bij de lange weg die afgelegd is voor de rechten van de vrouw. Maar omdat emancipatie nooit klaar is, is het ook een dag om aandacht te vragen naar wat nog beter kan en andere vrouwen ter wereld te steunen. We leren elke dag bij over gelijke rechten, verantwoordelijkheden en vrijheden. Nu is het enkel nog de juiste balans vinden.

Diane Patroon (van Berroco)

Het ajourpatroon van deze t-shirt nodigt uit om sterk in de schoenen te staan en de schouders wat hoger te houden. Waarom zouden we niet met (een beetje) trots tonen wie we zijn en wat we kunnen.

Whitmoor Sweater (van Ami Lowden)

Maar voor deze tijd van het jaar, kan het natuurlijk nog wat fris zijn. Deze trui is een prachtig alternatief. Knus en zacht, maar ook op en top vrouwelijk. Hierin kan je niet anders dan je op je best voelen.

Enchanted Evening (van Drops Design)

Maar niets is vrouwelijker dan een kleedje natuurlijk. En wat voor eentje. Ideaal voor een avondje uit. Wees maar zeker dat alle ogen op jou gericht zullen zijn. Dat kan ook niet anders. Ah ja, want je straalt helemaal.

Cloudy Day Shawl (van Kelene Kinnersly)

Soms willen we ook iets lekker knus rond onze hals. Je kent het wel. Het is zo’n dag waarop het weer niet helemaal wil meewerken en ons gemoed wat minder is. Met deze shawl gooi je alle negativiteit van je af en ben je onmiddellijk weer het zonnetje in huis.

The Penny Scarf (van Pipergirls)

Als we onszelf in de bloemetjes zetten, mag er natuurlijk ook een strikje rond. Ook deze sjaal houd je lekker warm en vrouwelijk voelen. Ze is simpel en snel te maken. Hoe sneller je begint, hoe sneller je je beste zelf kan zijn. Dus, waarom wachten?

Het is nooit te laat om aan een project te beginnen waarin je je goed zal voelen. En dat is nu net een van de belangrijkste dingen in de wereld. Het is dus helemaal oké, om ook wat tijd voor jezelf vrij te maken en te genieten van de mooie dingen in het leven. Wat doet jou stralen?

Bronnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.