Het Sjettekastje

Het Sjettekastje

Gelukkig Nieuwjaar en de beste wensen voor 2022! Na een pauze om te kunnen vieren met mijn familie en te kunnen herbronnen, kan ik er weer helemaal tegen. Tijdens deze onderbreking heb ik ook wat soulsearching kunnen doen. En ik kan je nu al vertellen dat ik barst van nieuwe ideeën. En vandaag wil ik alvast eentje met je delen.

Zelfzorg

Als ik het eerlijk toegeef, was ik mezelf de laatste tijd wat kwijt geraakt. Ik ben nog steeds mijn scheiding aan het verwerken, aan het verbouwen en heb het superdruk op het werk, waardoor ik weinig tijd voor zelfzorg had. Nu tijdens de kerstvakantie ben ik op zoek gegaan naar mezelf. En een beetje bescheiden mag ik zeggen, dat ik het gevonden heb.

Dus was stap 2 op zoek gaan naar wat ik graag zou willen doen met de rest van mijn leven. Wat zijn mijn passies en wat is voor mij belangrijk? Wat geeft me energie en waaraan wil ik het besteden? Na wat brainstormen heb ik iets gevonden die volledig in lijn ligt met wat ik graag doe. En nu zou ik het uiteraard graag verder uitwerken.

Het Sjettekastje

Na een paar pogingen kwam dit schitterend idee me te binnen: een wolruilkastje. Want waarom zouden we enkel boeken ruilen in little free libraries. Het idee is om een kast in mijn portaaltje te plaatsen waar mensen de wol die ze niet meer willen, kunnen achterlaten en dat ze dan nieuwe bolletjes kunnen meenemen in de plaats.

Want waarschijnlijk net als ik, heb jij ook te veel wol gekocht en dacht je dan, dat je het toch eigenlijk niet meer wou gebruiken. Of je project is af en je hebt nog over. Maar laat ons duidelijk zijn over één ding. Je kan nooit genoeg wol hebben.

Ik zou het zelfs niet enkel bij wol willen houden. Ook boeken, tijdschriften en brei- en haaknaalden zijn welkom. Eigenlijk alles die je nodig zou kunnen hebben, om wol te verwerken tot iets prachtigs. Tja, ik heb het al helemaal uitgedacht. Ik ga alles opnieuw verwerken tot mooie, nette bolletjes en alles prachtig presenteren.

Met dit initiatief zou ik graag breisters, haaksters en andere wolliefhebbers samen brengen. Maar ook mensen die twijfelen of ze zouden willen starten met één van deze hobby’s of mensen de mogelijkheid geven om op een laagdrempelige manier hun passie voor wol te ervaren. Want laat ons eerlijk zijn, Corona doet niet veel goed aan de zaak.

Volgende stappen

Het is de bedoeling om dit op zeer korte termijn te kunnen opstarten. Dus was ik alvast praktisch aan het denken. Wat heb ik nodig? Een kast die groot genoeg is om de wol in te etaleren, maar klein genoeg om in mijn portaaltje te zetten. Genoeg wol om te kunnen starten (dat lijkt me alvast geen probleem, knipoog). Labels om alles terug mooi te maken. Juist met dat eerste heb ik nog wat hulp nodig, de twee andere komen wel in orde.

Maar het zou de bedoeling zijn om dit later te kunnen uitbreiden naar mijn eigen bedrijfje. Wat zou willen zeggen, dat ik van zou willen kunnen leven. Hoe maak ik dat haalbaar? Daar is alweer mijn realistische kant. Dus laat me even volgende vraag stellen (en ik waardeer op recht jouw mening): Zou je voor het verwerken van de wol willen betalen? Mag dat een vast bedrag zijn, of wil je geven wat je denkt dat het waard is?

Het idee mag dan wel komen van de little free libraries, dit initiatief is nog net iets anders. Ik zal tijd nodig hebben om de wol te sorteren, opnieuw in bollen te winden, labels te maken, alles mooi te presenteren, …. Ik voorzie dat ik hier toch wel wat werk mee zal hebben.

De kast

Ik heb al een specifiek model in gedachten:

Kast van Kathy Ghysens op Marketplace, helaas te hoog en te breed
Kast van Vintage meubelen en deco op Marketplace, helaas te breed

Belangrijk is dat er een deel is om af te geven (liefst onderaan en gesloten) als ‘Geef weg’ en dat er een deel is om mee te nemen (liefst bovenaan en open of met glazen deuren) als ‘Pak weg’. Stijl mag zowel klassiek romantisch zijn als retro/vintage jaren 50-60. En liefst natuurlijk in een redelijk goeie staat.

Ik heb al online gekeken op marketplace, waar ik bovenstaande modellen vond, en op tweedehands-sites. Maar telkens is het net niet juist. Soms kan ik een beetje perfectionistisch zijn, dat geef ik toe. Maar meestal kloppen de afmetingen niet. Als hij niet te hoog is, is hij te breed. Maar ik hoop echt dat ik er snel eentje kan vinden. Zou jij misschien iemand kennen die van zo’n kast af wil? Alle suggesties zijn welkom.

Facebookgroep

Om dit project een stem te geven, heb ik via mijn pagina een groep aangemaakt: https://www.facebook.com/groups/hetsjettekastje. Al jullie ideeën, suggesties, goeie raad, vragen, opmerkingen, … kunnen jullie daar posten.

En hopelijk kan dit nieuwe initiatief snel werkelijkheid worden. Want eerlijk gezegd sta ik te springen om het op te starten. Wat vind jij er van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.