Voor de tijd van het jaar

Het nieuwe jaar

Gelukkig Nieuwjaar! Dit is het dan. Een nieuwe start, een nieuwe blik op wat ik dit jaar allemaal zou kunnen maken. Ik kan alvast niet wachten om te beginnen dromen.

Net zoals met mijn droomtrui is het de bedoeling om dit jaar gerichter te werken. Iets maken waar ik al eventjes naar uitkijk. Maar me niet verliezen in al de ideeën. Dit zal me (hopelijk) helpen om niet halsoverkop met nieuwe projecten te starten zonder eerst af te werken. En een belangrijke die ik ook wil vermelden: meer genieten van wat ik dit jaar maak.

Tijdens de brainstorm had ik al een hele lijst. Dus nu is het enkel nog maar kiezen, zou je denken. Maar ik wil het toch liever een beetje overdenken. Hoeveel? Wat? Waarom? Wat kan ik er van leren?

Hoeveel

Vorig jaar heb ik 10 projecten gemaakt, waarvan er 7 afgewerkt zijn. Maar waarvan ik er toch een paar te snel heb willen doen. Dus denk ik dat 9 een mooie compromis is. Dat zou willen zeggen dat ik voor één project ongeveer een maand en een half tijd zou hebben. Al zal het ene project natuurlijk groter zijn dan het andere. En zal het ene dus meer tijd vragen dan het andere.

Wat?

Op dit moment heb ik de truienmicrobe echt te pakken. Dus die zullen er tussen zitten. En ik heb een prachtig boek gevonden Harry Potter – Magisch Breien, vol met patronen vanuit de Harry Potter films (sorry, my guilty pleasure). Ik kan niet wachten om de afdelingssjaal te maken.

Maar er stond natuurlijk nog een heleboel andere dingen op de lijst. Zoals sokken, andere sjaals, muts en handschoenen en planned pooling. Oh ja, en een deken van lontwol. Te veel om op te sommen en allemaal te doen. Dus heb ik de knoop doorgehakt en dit zal het worden:

Ik kan niet beloven dat ik ze allemaal zo ga maken als op de foto. Sommige ga ik als sjabloon of inspiratie gebruiken om zelf een patroon uit te werken. Want hoe graag ik die snow day shawl ook graag zie, ik wil geen shawl meer breien. Die zal waarschijnlijk een gewone sjaal worden.

Waarom?

Eerst en vooral omdat ik ze allemaal mooi vind. De patronen van Harry Poter wil ik maken, omdat het gewoon fantastisch zou zijn om ze te kunnen dragen. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze bijvoorbeeld de kersttrui in hun kast liggen hebben. De truien wil ik maken, omdat ik gewoon de microbe te pakken heb. En omdat ik er een paar warme mis in mijn kleerkast.

De deken van lontwol wil ik maken, omdat die prachtig zou zijn in mijn nieuw interieur (als het zover zou zijn). En ook omdat die zo zacht en warm zal zijn, dat ik er nooit meer vanonder uit zou willen komen. Planned pooling staat al heel lang op mijn lijstje. Ik kijk er gewoon enorm naar uit. Ik vind het zo speciaal hoe de kleuren in elkaar verlopen.

Wat kan ik er van leren?

Ik kan mijn truitechniek nog beter onder de knie krijgen. Met de uilen posttrui kan ik mijn kabeltechniek nog eens oefenen. Maar daarnaast ook een paar nieuwe patronen uitwerken. Zoals de little cables trui, daar heb ik mijn eigen patroon al van klaar. En spoiler alert, het is totaal iets anders.

Van de snowy day shawl hoop ik bij te leren hoe je verschillende steken en kleuren bij elkaar kan combineren zonder dat het een warboel wordt. Een beetje gelijkaardig als de droomdeken maar dan als sjaal.

Daarnaast ook gewoon een paar nieuwe technieken, want ik heb nog nooit planned pooling gedaan of met mijn armen gebreid. Voor de sweet honey sjaal wordt er een brioche steek gebruikt, die ik ook nog nooit geprobeerd heb. En de kersttrui van mevrouw Wemel zal me hopelijk helpen met mijn jacquardbreien.

Amai, ik weet wat me te doen staat dit jaar. Ik wil dit als rode draad gebruiken, maar me er ook niet te krampachtig op vast pinnen. Als ik tijdens de loop van het jaar nog iets anders wil maken, waar ik enthousiast over ben, zou het kunnen dat ik het een beetje aan pas. Of ik kan het op de lijst van volgend jaar zetten, natuurlijk. En jij, wat maak jij dit jaar?

Bronnen

Een gedachte over “Het nieuwe jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.