Droomproject

Lopende projecten

Vandaag wil ik jullie vertellen over mijn lopende projecten naast mijn droomproject. Na een kleine rustperiode heb ik de kriebel weer helemaal te pakken. Ik had het goeie voornemen om maar met één ding tegelijk bezig te zijn, maar helaas. Ondertussen heb ik alweer een paar projecten.

Droomproject

Maar eerst, zover staat het nu met mijn droomproject: Ik heb de meeste materialen daarvoor gevonden dus ben ik nu begonnen met het verven van mijn wol. Gisteren heb ik een deel van mijn rode en gele kleuren geverfd. En met gemengde gevoelens geef ik toe dat ik voor mijn rode kleur een andere grondstof nodig zal hebben. Toen ik vanmorgen opstond en de rode wol uitspoelde zonk mijn hart in mijn schoenen.

Links: paprika – Rechts: kurkuma

Met paprika komt de kleur niet zo goed door. Misschien werkt rode bietensap beter. Maar kurkuma is een echte winner. De kleuren zijn zo fel. Daar ben ik wel heel tevreden over. Daardoor weet ik dus dat het aan de grondstof ligt en zo wil ik het toch nog eens opnieuw proberen. Voor blauw heb ik nog niets. Ik ben nog op zoek naar blauw spirulina poeder.

Maar naast mijn droomproject ben ik dus begonnen aan een paar andere dingen. Een paar weken geleden heb ik je al verteld over de droomdeken 2.0. En daarnaast ben ik begonnen aan een sjaal in rechtse steek om lever knitting onder de knie te krijgen voor mijn droomproject.

Droomdeken 2.0

4 weken geleden ben ik met dit patroon begonnen. Met de bedoeling om iedere week een klein stukje te haken en zo binnen 9 weken een volledig afgewerkte deken te hebben. 8 rijen in 8 weken en een afwerkingsrand in week 9.

Ik ben heel blij met het resultaat tot nu toe. Zowel over de steken als over de kleur. Ik zit nu in de helft en nog altijd op schema. Dit had ik eigenlijk niet durven dromen (sorry voor de woordspeling). Voor mijn vorige plaid had ik zeker 8 maanden nodig.

Basis sjaal in rechtse steek

Een van mijn eerste posts ging over de verschillende technieken om rechts te breien. De Engelse methode, continentale methode en Franse methode komen daar aan bod. Maar nu heb ik een nieuwe manier ontdekt. Het zou de snelste manier van breien zijn, omdat er het minst bewegingen bij aan te pas komen.

Het heet in het Engels lever knitting. En ik denk dat ik het vrij kan vertalen naar hendel breien. Dit is het principe. Je houdt de draad in je rechterhand. Maar in plaats van de naald bovenaan vast te houden, leg je die tussen duim en wijsvinger. Zo kan je de draad rond de naald brengen zoals een naaimachine werkt. Deze video kan het veel beter uitleggen.

Om het onder de knie te krijgen heb ik gewoon een aantal steken opgezet met wol die ik al jaren heb (dus let niet op de wirwar). Ik ga die gewoon allemaal rechts breien tot ik een mooie lengte voor een sjaal uitkom. Tegen dan zal dat wel vlot gaan.

Ik had er vooral interesse in, omdat het de snelste manier van breien zou zijn. En omdat ik nieuwsgierig was of dat echt zo is. Heb ik al eens een test gedaan voor hoelang ik over één rij doe volgens de Engelse methode, de continentale methode en hendel breien. Omdat ik die laatste nu eigenlijk nog niet vlot kan, deed ik daar het langst over. Maar tot mijn verbazing brei ik het snelst via de Engelse methode. Ze is drie seconden sneller. Dat had ik echt niet verwacht.

Op het einde van mijn sjaal zal ik dat nog eens opnieuw proberen. Misschien geeft dat dan wel helemaal een ander resultaat. Wie weet.

Binnenkort

Op 1 september start er een mystery knit along van School of Sweet Georgia die ik wil maken. Dat wordt de laurel mists shawl in verschillende kleuren gebaseerd op de kleuren van watervallen en de mist er rond. Dit is iets waar ik enorm naar uit kijk.

En dan zag ik nog dit mooie patroon voor een kolsjaal. Ik was onmiddellijk verkocht. Deze wil ik ook zeker maken. Maar dan wanneer de andere klaar zijn.

Met welke projecten ben jij zoal bezig of heb je in het vooruitzicht? Laat het me zeker weten.

Bronnen:

2 gedachten over “Lopende projecten

  1. Dag Isabel, er zitten een paar projecten van je in, die ik met volle aandacht ga volgen. De droomdeken 2.0 ben ik aan het breien, omdat ik met donkere wol begonnen ben kon ik bij het haken de steken die achteraan moeten gemaakt worden moeilijk zien en maakte ik zoveel slordige fouten dat ik maar de brei versie begonnen ben. Groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.