Over Sjette

Inspirerende portretten

Er zijn zoveel breiers en hakers bezig met mooie projecten. En die wil ik graag ook een stem geven. Daarom wil ik graag iets nieuws introduceren. Ik heb een vragenlijst opgesteld die door iedereen ingevuld mag worden. Zo kunnen we elkaar blijven inspireren. Maar kunnen we misschien ook nieuwe wegen vinden om te bewandelen.

De bedoeling is om iedere maand zo’n vragenlijst te delen op deze blog. Dus help me aub een handje, zodat we dit kunnen blijven doen. Om te starten, heb ik hem al een keer ingevuld. Maar de volgende is voor jou! Onderaan kan je de lijst downloaden en dan kan je me die doormailen.

Vragenlijst

Naam: Isabel Decombel

Leeftijd: 31

Als ik moest kiezen tussen breien of haken, kies ik allebei

Hoe lang doe je dat al? Breien ongeveer 20 jaar, haken ongeveer 9 jaar

Foto:

Hoe ben je er ooit mee begonnen?

Mijn grootmoeder (moetje) heeft me leren breien. Ze bracht een grote bol appelblauw zeegroene wol mee en twee rechte naalden. Zo leerde ze me rechts breien. Haken heb ik van mijn moeder geleerd. Ik was nog maar net alleen gaan wonen en had een boek gekocht om granny squares te haken, maar ik geraakte niet helemaal wijs aan de uitleg. Dus heeft ze me de basis aangeleerd.

Welke projecten maak je het liefst?

Ik maak graag uiteenlopende projecten. Afwisseling is voor mij heel belangrijk. Maar ik maak vooral graag mooie projecten. Oh ja, en het mag niet te lang duren, anders blijft het liggen en werk ik het niet af.

Aan welk project ben je nu bezig? Foto’s zijn altijd welkom.
Op dit moment ben ik bezig met mijn sokken die ik bijna af had, maar die niet pasten. Ik heb ze volledig uitgetrokken en de boord is al opnieuw opgezet. Maar ik wil er nog eens aan toe komen om verder te werken.

Werk je altijd met een patroon of maak je ze liever zelf?

Meestal maak ik de combinatie. Bij een trui bijvoorbeeld ga ik op zoek naar de afmetingen. Dan maak ik een proeflapje met de wol waarmee ik wil werken. En dan reken ik uit hoeveel steken en rijen ik nodig heb. Maar als ik een mooi patroon vind, wil ik dat ook wel maken. Al doe ik soms wel een paar aanpassingen.

Wat is jouw bron voor patronen?

Pinterest is voor mij een zalige bron. Ik ga daar op zoek naar soorten steken en modellen. En dat is mijn inspiratie om dan een eigen patroon te maken. Zo bekom ik toch steeds een heel nieuw resultaat. Voor online patronen die ik volledig wil volgen, kijk ik meestal op Drops Design.

Wat staat er nog op je te doen lijstje?

Te veel. Maar ik wil een keuze maken. Een shawl wil ik zeker nog maken. Maar ik heb het juiste patroon nog niet gevonden. En dan wil ik graag ook nog een trui met een V-tekening maken. Oh en de droomdeken staat ook nog op m’n lijstje.

Met welke wol werk je het liefst en waarom?

Omdat ik momenteel nog in verbouwingen zit, ben ik vooral op zoek naar goedkope wol. Kwaliteit is natuurlijk belangrijk, die gaat voor alles. Maar verder maakt het me niet zo veel uit. Kleurencombinaties en textuur vind ik belangrijker dan het soort wol. Al heb ik niet zo graag wol die prikt. Maar ja, wie wel?

Waar koop je jouw wol?

Ik koop hoofdzakelijk bij Suzywol in Eernegem. Dat is nu toch zeker al een jaar en een half dat ik daar vaste klant ben. Vroeger durfde ik ook wel eens online bestellen, maar dan ben je nooit helemaal zeker van de kleur.

Wie inspireert jouw bij je projecten?

Op dit moment is dat Felicia Lo Wong van School of SweetGeorgia. Elke vrijdag brengt ze een vlog (taking back friday) uit in verband met fibre arts en deze week werkt ze aan een gebreide brioche muts. Het kriebelt om ook te maken.

Wat is jouw ultieme tip?

Doe wat je graag doet en maak wat je mooi vindt. Maar verleg af en toe je grenzen. Alleen zo kan je groeien en beter worden in je hobby. Je krijgt er zo veel voldoening van. En vergeet zeker niet te genieten. Zowel tijdens het maken als achteraf van het eindresultaat.

Wat geef je graag verder nog mee aan de bezoekers van deze blog?

Jullie feedback is zeker welkom. Het is de bedoeling dat ik jullie kan helpen met veel voorkomende problemen. Dus geef me gewoon een seintje en ik spit het voor je uit.

Zijn er technieken waarop je soms vast loopt?

Bij mijn sokken ben ik nog aan het sukkelen met de hiel en de kitchener steek om de top dicht te naaien.

Wat verwacht je van deze blog?

Dat ik door het oplossen van mijn problemen en fouten andere mensen kan helpen. Enerzijds zodat ze niet dezelfde fouten zouden maken en zo sneller tot het gewenste resultaat zullen komen. En anderzijds dat ik hen een oplossing kan bieden als ze met een ander probleem zitten.

Aan wie zou je deze vragenlijst willen doorgeven?

Er zijn zoveel mensen. Eigenlijk aan iedereen in de sherilyns rondbreiers groep op facebook. Zij doen dit even graag als ik en ik ben wel benieuwd naar hun ideeën.

Zo, nu hebben jullie misschien een beter beeld van me gekregen. En dat is exact de bedoeling. Want als jij de lijst invult, krijg ik een beter idee van waar jij mee bezig bent en wat je belangrijk vindt. En dat helpt dan weer om deze blog interessanter te maken en anderen te inspireren. Dus vul hem zeker in. En vergeet niet om de lijst door te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.