Geen categorie

Laat het Corona virus je niet klein krijgen

Op de tweede en laatste vrijdag van elke maand is er een breigroep waar ik naartoe ga. Iedereen maakt er wat ze willen. Dit wordt georganiseerd door Suzywol en gaat door in Time-out (Eerngem). Ook elke derde woensdag (soms vierde) van de maand organiseert Femma Eernegem een crea-avond. Eigenlijk worden er juwelen gemaakt, maar ik neem gezellig mijn handwerk mee.

Je vraagt je nu waarschijnlijk af, waarom ik speciaal naar daar rij om te breien/haken. Want Lo is toch ook een breidorp. Dat komt omdat mijn roots in Eernegem liggen. Mijn ouders wonen daar en ik ben er als klein meisje opgegroeid. Maar sinds kort ben ik en mijn hobby verhuisd.

Maatregelen

Door het Corona virus is de breigroep uitgesteld. De gemeente volgt de beslissing van de overheid om alle evenementen en sportactiviteiten stil te leggen. Het is de bedoeling om minder mensen bij elkaar in één ruimte te hebben. Dus kan ik niet meer gaan zwemmen. Alle winkels, buiten levensmiddelen en apotheek, zijn gesloten. Dus een dagje shoppen zit er ook niet meer in. Maar wat nodig is, is nodig. Al is breien en haken een grote passie, onze gezondheid gaat voor.

Wat te doen met al die extra zeeën van tijd? Wel, nu kan je je meer bezig houden met breien en haken. Het is maar hoe je het bekijkt. Er is altijd een positief element. En via social media kan je nog altijd in contact komen met de mensen van een breigroep. Het leven staat dus niet stil! We can do this! We gaan gewoon allemaal digitaal.

5 manieren om te overbruggen

Maar even terug naar de realiteit. We kunnen niet naar de winkel, want die is dicht. Hoe kom je dan aan wol of materiaal? Oh nee, paniek. Niet nodig, er zijn oplossingen:

  • Waarschijnlijk kan je nog even verder met het project waar je aan bezig bent. Werk hier gewoon aan verder.
  • Als je een even grote fan van handwerk bent als ik, heb je zeker nog restjes liggen. Deze kan je gebruiken om die dingen te maken waar je al zo lang zin in hebt (maar door te weinig tijd steeds uitstelde).
  • Heb je geen restjes meer (foei! Of juist super! Want dan gaat er niets verloren)? Ga op zoek naar nieuwe ideeën om te maken. Je hebt waarschijnlijk nog boeken met patronen liggen. Of pluis het internet uit. Deze website kan je alvast helpen: Drops Design. Of organiseer een patroonruil via social media.
  • Koop je wol online. Dit kan ook via vorige website. Veritas is ook een heel bekende naam. Maar het kan even goed via Zeeman of Wibra. Zolang je maar de wol vindt die bij je past. Misschien wel opletten met wol die van China of Italië komt.
  • Ga op zoek naar ander materialen om mee te werken. Je kan ook werken met touw of plastiek zakjes. Zo, daar ben je dan ook mooi vanaf. Heb je nog een oude t-shirt liggen? Hier kan je wol van maken. Hier vind je een handleiding.

Zo kun je alvast de drie weken van maatregelen overbruggen. En misschien zelfs langer. Want als je veel inspiratie hebt, komt het wel van zelf. Wees gewoon je creatieve zelve en alles komt goed.

Hygge

Van breien en haken krijg je het sowieso al warm. Dit ligt aan de wol. We dragen het in truien in de winter, zodat we niet koud krijgen. En wat is er nu heerlijker dan een gezellige warme sjaal. Laten we dus stellen dat het gewoon knus is om te breien en te haken. Dit is het moment om dat extra in de verf te zetten.

Het is echt in ieders belang dat we even een rustmoment in lassen en direct contact vermijden. Maak er dus een lekkere “blijf in je kot”-moment van. Geniet tijdens het werken van een lekker tasje thee of koffie. Met een lekker koekje of stukje taart er bij. En onder een (zelfgemaakt) dekentje is dat nog zo fijn. Lekker knus hoeft dus niet per se slecht te zijn. Nu mag je eens even asociaal zijn en aan jezelf denken. Later pikken we dan de draad wel weer op.

Er is dus zeker geen reden tot paniek. Zolang er ideeën en restjes zijn, kan je verder. Ik doe alvast verder met een tapijt van de wol die ik vorige week op de beurs kocht.

Bezorg me maar een foto van hoe jij deze periode overbrugt. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.