Geen categorie

Op beursbezoek

Elk jaar is er een grote hobby beurs in Kortrijk. Dus dacht ik, hier wil ik naar toe. Heerlijk er een dagje tussenuit en wegdromen in de vele mogelijkheden.

Op het Hobby Creatief Salon zijn er meer dan 125 exposanten, maar dat is niet alleen voor wol natuurlijk. Ook parels, kaarten, bloemschikken, beren maken, enz. Maar ik bekijk het natuurlijk vanuit mijn standpunt: handwerk. Dit jaar loopt de beurs van 6 maart tot en met 8 maart. Deze beurs gaat ook door in Mechelen en Hasselt.

Er zijn twee standen, waar ik meteen enthousiast over was. Ik vond dat ze iets vernieuwends hadden. Daarom wil ik ze graag vermelden.

De eerste stand is Marlaine uit Zoetermeer in Nederland. Zij had wol mee die meer op touw gelijkt: Bobbiny. Het is ideaal om een vloerkleed of mandjes te maken. Die had Marlaine al gemaakt en mooi uitgestald.


Er zijn verschillende kleuren en diktes. Maar mijn voorkeur ging uit naar dikte 8-10mm en in jeans kleur. Er was nog maar één bol van over toen ik zaterdag op de stand was. Daar ga ik dus de mandjes mee maken. Voor het vloerkleed heb ik 5 bollen in kleur silver kleur gekozen. De patronen kreeg ik er bij.

Bobbiny wol


Ik weet niet of ik de patronen volledig zal volgen. Gisteren ben ik nog aan het vloerkleed begonnen, maar plotseling wou ik liever een rechthoekig model. Ik ga dit dus eerst nog eens uitpluizen voor ik opnieuw begin. Maar ik kan eigenlijk niet wachten.

De tweede stand is van De Wolkoker uit Coevorden, ook in Nederland. Wat me bij hen vooral opviel, was de speciale tunische stijl van haken. Daarbij gebruiken ze een haaknaald met een dubbele kop. Heel mooie techniek. Ik heb zelfs al een idee wat ik er mee wil maken: een kolsjaal, maar vooraan in een punt. Op de website kan je twee modellen terugvinden, maar het model dat ik in gedachten heb is nog iets anders. Het zal een beetje tussen deze twee modellen zijn.

Kolsjaal via Etsy
Kolsjaal via The Knitting Space

Maar omdat ik gisteren nog niet wist in welke kleuren ik ze wil maken, heb ik geen pakket gekocht. Bij het verlaten van de beurs had ik er meteen spijt van. Nu weet ik wel welke kleuren ik ga gebruiken: blauw en groen. Maar het heeft weinig zin om speciaal daarvoor opnieuw naar Kortrijk te rijden, dus probeer ik de wol ergens nog te vinden. Ik zal beginnen met contact opnemen met De Wolkoker.

In de post waarin ik mezelf voorstel, kan je lezen dat ik op zoek ben naar manieren om mijn werk te kunnen verkopen. Daarom heb ik ook eventjes gelet op de manier waarop de standen opgesteld waren. Misschien kan ik het zo ook proberen… Stof om over na te denken. Ik neem het allemaal mee en wie weet komt het er dan wel nog eens van.

Ik ben alvast superblij om te starten aan mijn nieuwe projecten. Ik kijk er zo naar uit. Maar mijn enthousiasme zorgt er soms voor dat ik te snel wil werken. Dus eerst nog eens goed nadenken, wat ik ga maken. Daarover kan je volgende week meer lezen.

Bronnen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.